КОЛЬОРОВИЙ PR У СИСТЕМІ МАРКЕТИНГУ СФЕРИ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ - Світлана Ткачук (Економіка та суспільство)
У статті розглядається кольоровий піар як маркетинговий інструмент для брендів в сфері харчової промисловості. Аналізується доцільність та напрями застосування типових кольорів PR: білого, зеленого, рожевого, жовтого, сірого, чорного і коричневого. Білий і зелений піар пропонується вважати обов’язковими для харчових брендів, як і для будь-яких. Однак зелений, екологічний, піар є особливо важливим для харчових продуктів. При цьому зелений піар пропонується формувати як складову загального соціально-відповідального піар. Рожевий піар розглядається як неоднозначний напрям формування зв’язків з громадськістю. З одного боку певний шарм, створення асоціативного зв’язку бренду із важливою для суспільства цінністю, може бути успішно реалізоване в межах рекламної стратегії «резонанс». З іншого боку інколи рожевий піар передбачає роздування переваг і приховування недоліків. Цей бік вважаємо таким, що суперечить соціальній відповідальності бренду і є недопустимим, особливо із харчовими продуктами. Як недопустимі розглядаються чорний і коричневий піар.