Ipari nagyberuházások biztonsági kockázatainak sajátosságai és kezelési elveik - Frigyes Gubics (Belügyi Szemle)
Cél: A jelentős ipari beruházási projektek biztonságának fontos szerepe van a sikeres megvalósításban. Jelen tudományos cikk célja, hogy átfogó elemzést nyújtson a nagy ipari beruházások biztonsága és végrehajtása közötti kapcsolatról. A biztonságot befolyásoló tényezők vizsgálata, amelyek befolyással vannak a megvalósítás sikerére, kockázatok feltárása és azok mérséklése, illetve az érintettek érdekeinek védelme adják a biztonsági rendszer kialakításnak létjogosultságát. A biztonságos környezet megteremtése alapvetés az elvárt végeredmény és a vagyonvesztés megelőzése szempontjából.