SELÇUK ÜNİVERSİTESİKARAMAN BEDEN EĞİTİMİVE SPOR YÜKSEK OKULUNU KAZANAN VE KAZANAMAYAN ADAYLARIN BAŞARILARININ VE BAŞARISIZLIKLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ - Murat Tekin; Ahmet Sanioğlu (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi)
2003-2004 öğretim yılında Selçuk Üniversitesi Karaman Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunu kazanan ve kazanamayan adayların başarıve başarısızlıklarınıetkileyen iç ve dışfaktörleri belirlemek amacıyla yapılan çalışmada; Araştırmanın materyalini, Selçuk Üniversitesi Karaman Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunu kazanan 40, kazanamayan 40, öğrenci oluşturmaktadır. Araştırmada anket yöntemi kullanıldı, elde edilen sonuçlar frekans yöntemi kullanılarak istatistiksel olarak analiz edildi. Bu araştırmanın sonucunda; Selçuk Üniversitesi Karaman Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunu kazanan ve kazanamayan adayların başarıve başarısızlıklarınıetkileyen fizyolojik ve psikolojik faktörlerin etkili olduğu fakat aynıetkide olmadığı, yeterli düzeyde veya eksik oluşunun farklısonuçlar doğuracağıanlaşılmıştır. Bir diğer önemli bulgu ise Selçuk Üniversitesi’nin yaptığıözel yetenek sınavının objektifliğidir.