Prispevek k poznavanju metuljev (Lepidoptera) Slovenije II: nove vrste metuljčkov (Microlepidoptera) - Tone Lesar; Heinz Habeler; Ernst Arenberger (Natura Sloveniae)
Favna metuljev (Lepidoptera) je v Sloveniji še vedno nezadostno raziskana, še posebej metuljčki (Microlepidoptera). Za Slovenijo je navedeno 95 novih vrst metuljčkov. Podani so tudi podatki o najdbah nadaljnjih 44 vrst metuljčkov, ki so bili za Slovenijo sicer že znani, vendar brez podrobnejših navedb o času in kraju najdb.