’n Reformatoriese Kindbeskouing: In watter mate kom dit tot sy reg in die Suid-Afrikaanse Onderwysreg en -Jurisprudensie? - Johannes Lodewicus van der Walt; Izak J Oosthuizen (Koers : Bulletin for Christian Scholarship)
'n Opvoedingsfilosoof en ’n onderwysregskundige span kragte saam om vas te stel tot welke mate die kernaspekte van ’n Reformatoriese kindbeskouing tot hul reg in die internasionale en Suid-Afrikaanse onderwysregsbestel kom. Die eerste deel van die artikel verskaf ’n filosofies-Reformatoriese kinderantropologie as prinsipiële grondslag, tesame met rigtingwysers vir die daaropvolgende (onderwys)regtelike ondersoek. Die ondersoek bring aan die lig dat Reformatoriese opvoeders in die huidige tydsgewrig nog taamlik rustig en tevrede kan wees met hoe die (onderwys)reg en -regspleging in Suid-Afrika ten opsigte van die belange van kinders behartig word. Daar was egter in die onlangse verlede verwikkelinge wat op gevaar dui, tesame met sake wat in die toekoms meer aandag sal moet geniet.