‘SİNEK SÖZÜYLE İŞYAPAN PÂDİŞAHIN HÂLİ’ YA DA KARAMAN VALİSİDARENDELİSARI ABDURRAHMAN PAŞA İSYANI - Mesut Aydıner (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi)
Darendeli SarıAbdurrahman Paşa, Konya-Karaman Valiliği sırasında meydana gelen küçük bir olayın Padişah III. Mustafa’ya abartılarak aksettirilmesi sonucu görevinden alınıp, Lefkoşa’ya sürülmek istenmesini hazmedemedi. Padişah’ın damadıSinek Mustafa Paşa tarafından aleyhinde kullanılan basit bir olay yüzünden hakkında yazılan fermana âsî olup beraberinde ikibinden fazla silahlıadamıyla İstanbul üzerine yürüyerek Bolu’ya kadar geldi 1761-1762 . Olayların büyümesinden ve vahim sonuçlarından endişe eden devlet, durumu yatıştırıcıve isyanıbüyümeden önleyici tedbirler almasaydıOsmanlıTarihi olandan farklıyazılabilirdi.