КАЗНЕНИ СИСТЕМ У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ ПРЕМА КРИВИЧНОМ ЗАКОНИКУ ИЗ 2017. ГОДИНЕ - Драган Јовашевић; Марина М. Симовић (Српска правна мисао)
У Републици Српској је у јулу 2017. године донесен нови Кривични законик који у знатној мјери одступа од постојећих рјешења у другим кривичним законима Босне и Херцеговине, односно Федерације Босне и Херцеговине и Брчко дистрикта. Међу најзначајнијим новинама свакако се сматра нови систем кривичних санкција, а међу њима нови казнени систем, те правила за изрицање кривичних санкција. О појму, елементима, карактеристикама, сврси, врсти и изрицању кривичних санкција у Републици Српској, према новим законским рјешењима, говори се у овом раду.