Sakaryabaşı Doğu Göleti'nin Bazı Su Kalite Parametrelerinin Mevsimsel Değişimi - Zeynep Gökkaya; Serap Pulats0 (Journal of Agricultural Sciences)
Bu araşt ı rmada Sakaryaba şı 'n ı oluşturan iki kaynaktan biri olan Do ğ u Göleti'nin baz ı su kalite parametreleri mevsimsel olarak belirlenmi ştir. Araşt ı rma gölette seçilen iki istasyonda ve 1999 y ı l ı n ı n ocak, nisan, temmuz, ekim ayları nda su örnekleri al ı narak yap ı lm ışt ı r. Gölet suyunda fosfor ve azot fraksiyonlar ı , klorofil a konsantrasyonları ile baz ı fıziko-kimyasal özellikler tespit edilmi ştir. Gölet suyunun s ı cakl ı k, çözünmüş oksijen ve pH değ erlerinin, göletin rekreaktif kullan ı m ı için kabul edilebilir standart s ı n ı rlar içerisinde oldu ğ u belirlenmiştir.