Методика навчання інформатики у профільній школі: аналіз посібників з вебтехнологій - Олена Косовець; Олена Соя; Ярослав Крупський (Математика, інформатика, фізика: наука та освіта)
У роботі обговорено особливості змісту, структури та методики навчання вибіркового модуля «Веб-технології» для учнів профільної школи. Вивчення вебтехнологій у школі не лише забезпечує учнів базовими знаннями про створення вебсайтів та вебдодатків, але й сприяє розвитку критичного мислення, творчого підходу та технічних навичок, які є необхідними у сучасному цифровому світі. В статті здійснено аналіз основних навчальних матеріалів посібників для навчання старшокласників вебтехнологій, розкрито основні концепції вибіркового модуля та висвітлені основні проблеми, на які слід звернути увагу в процесі навчання. Розглянуті у статті навчальні посібники з вебтехнологій містять матеріал практичного спрямування, також автори прагнули подати короткий та змістовний теоретичний навчальний матеріал в достатньому обсязі для самостійного вивчення вибіркового модуля “Веб-технології” учнями профільної школи закладів загальної середньої освіти в умовах сучасності.