СОЦІАЛЬНА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ БІЗНЕСУ В УМОВАХ ЗЕЛЕНОЇ ЕКОНОМІКИ - Володимир Пшибельський; Андрій Колосок; Тетяна Шматковська (Економіка та суспільство)
У статті розглянуто сучасні підходи до інтеграції екологічних принципів у стратегії корпоративної відповідальності підприємств в контексті їх ролі у вирішенні екологічних проблем виробництва. Досліджено взаємозв’язок між екологічними ініціативами бізнесу, ефективним використанням ресурсів та економічною конкурентоспроможністю. Розкрито роль соціальної відповідальності бізнесу у формуванні екологічно свідомої корпоративної культури, що сприяє досягненню Цілей сталого розвитку ООН. Визначено інструменти, які допомагають підприємствам відповідати вимогам «зеленої» економіки на основі запровадження принципів циркулярної економіки та прозорості бізнес-процесів. Розглянуто перешкоди, з якими стикаються підприємства під час адаптації до екологічних стандартів, та запропоновано механізми подолання цих бар’єрів. Доведено необхідність формування державно-приватного партнерства для формування сприятливих умов впровадження соціальної відповідальності у контексті «зеленої» економіки для забезпечення екологічної стійкості.