تاثیر آموزش پروژه‌محور مبتنی بر فناوری بر مهارت های زبان انگلیسی و خودتنظیمی دانش‌آموزان - پریسا عربلو; فاطمه همتی; افسر روحی; فرزانه خدابنده (پژوهش‌های زبان‌شناختی در زبان‌های خارجی)
در دنیای رقابتی مبتنی بر فناوری امروز، سیستمهای آموزشی صرفاً با گنجاندن فعالیتهایی در راستای تقویت مهارتهای قرن 21ام (21st century learning) قادر خواهند بود شکاف موجود بین دانش هر شاخهای از علم و امکان استفاده از این دانش را پر کنند. این مطالعه به بررسی تاثیر بکارگیری رویکرد آموزشی پروژهمحورِ مبتنی بر فناوریهای روز بر مهارت زبان انگلیسی و یادگیری خودتنظیمی پرداخته است. برای این منظور، ۶۸ زبانآموزدردسترس با سطح متوسط زبان انگلیسی انتخاب و پس از حصول اطمینان از همگن بودن آنها به لحاظ سطح مهارت زبان انگلیسی،  به یک گروه آزمایشی و یک گروه گواه تقسیم شدند.همچنین، پیش از آغاز پژوهش، توان خودتنظیمی آزمودنیها از طریق یک پرسشنامه استانداردمورد سنجش قرار گرفت. در طول اجرای پژوهش، آزمودنیهای گروه آزمایشی افزون بر برخوداری از آموزشهای متداول دوره، در ۲۴ پروژه کوتاهمدت و 7 پروژه بلندمدت از فناوریهای آموزشی متنوع بهرهمند شدند. آزمودنیهای گروه گواه تنها از آموزشهای متداول دوره برخوردار شدند. در پایان دورۀ پژوهش، میزان یادگیری مهارتهای زبان انگلیسی آنها با استفاده از یک آزمون محتوامحور و میزان یادگیری خودتنظیمی مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج تحلیلهای کوواریانس انجام شده تاثیر معنیدار روش یادگیری پروژهمحور مبتنی بر فناوری بر هر دو متغیر تحت بررسی (مهارتهای زبان انگلیسی وخودتنظیمی) را نشان داد.