ОСОБЛИВОСТІ ПРОВЕДЕННЯ ІНВЕНТАРИЗАЦІЇ АКТИВІВ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ - Олена Колісник; Анастасія Агафонцева; Анастасія Купріянова (Економіка та суспільство)
Стаття присвячена дослідженню особливостей проведення інвентаризації активів в умовах воєнного стану. В умовах обмеженого доступу до окупованих територій та зони бойових дій виникають суттєві виклики для забезпечення достовірності фінансової звітності підприємств. Акцент зроблено на необхідності адаптації стандартних процедур до надзвичайних ознак, зокрема через часткову або повну недоступність активів, руйнування матеріальних цінностей, а також потребу в оновленні нормативної бази для врахування воєнних реалій. Окрема увага приділяється таким інвентаризаціям сучасних технологій, як хмарні платформи, автоматизовані системи обліку та блокчейн, які здатні значно підвищити ефективність і ефективність процедур. Отримані результати можуть бути використані як для забезпечення прозорості облікових даних під час воєнного стану, так і для воєнного відновлення економічних процесів.