Сучасний стан наукової розробленості використання засобів оперативно-розшукової діяльності у протидії злочинності - S. V. Penkov (Bulletin of Kharkiv National University of Internal Affairs)
Проаналізовано наукові праці з різних сфер юридичної науки, які умовно розподілено за часовим критерієм. У результаті проведеного дослідження констатовано, що питання використання спеціальних засобів ОРД в основному було предметом дослідження фахівців у сфері криміналістики та ОРД. Водночас резюмовано, що сьогодні відсутні сучасні ґрунтовні наукові праці, в яких проблема використання засобів ОРД у протидії злочинності розглядалась би на дисертаційно-монографічному рівні.