Креативні індустрії як міський феномен: можливості та перспективи - Yu. V. Trach (Культура України)
Розкрито можливості креативних індустрій як системоутворюючого чинника розвитку міст та регіонів. Звернено увагу на актуальність формування образу міста, яке нині є цінним символічним капіталом. Акцентовано на гетерогенності креативних індустрій, що містять культуру, економіку й урбаністику. Висновано про необхідність пошуку можливих способів вирішення протиріч між сферою культури і бізнесом, недостатню економічну й маркетингову обізнаність державних установ культури тощо. Ключові слова: креативні індустрії, творчі індустрії, культурні індустрії, розвиток міст.