Вивчення активності бета-глюкуронідази як маркера ефективності комплексної корекції симптомного аденоміозу - M.S. Lonshakova; A.V. Serbenyuk (Український журнал Перинатологія і педіатрія)
Порушення кишкової мікрофлори і, зокрема, підвищення активності бактеріальної β-глюкуронідази, яка бере участь у метаболізмі естрогенів та імунному запаленні, є одним з імовірних факторів розвитку аденоміозу.