Normativni izazovi proizvodnje energije korištenjem vjetra u isključivom gospodarskom pojasu Republike Hrvatske - Ivica Kinder (Poredbeno Pomorsko Pravo)
Svrha ovog istraživanja jest identificirati normativne i akcesorne pravne i nepravne izazove u primjeni Konvencije UN-a o pravu mora iz 1982., zakonodavstva EU-a i unutarnjeg prava Republike Hrvatske (RH) u vezi s mogućim iskorištavanjem obnovljivih izvora energije, napose energije vjetra na moru u RH, s posebnim osvrtom na isključivi gospodarski pojas.