Podręczniki przełomu wieku XVIII i XIX: ewolucja formy, funkcji i treści - Klaudia Socha (Roczniki Biblioteczne)
Książka jako projekt kongenialny. Produkcja podręczników w końcu XVIII wieku. Zmiany w projekcie typograficznym osiemnastowiecznego podręcznika. Rama wydawnicza. Rozwiązania typograficzne służące zwiększeniu funkcjonalności podręcznika.