Integrabilitatea ecuaţiilor diferenţiale raţionale omogene - Dumitru Cozma; Angela Matei (Acta et Commentationes: Ştiinţe Exacte şi ale Naturii)
Se studiază integrabilitatea ecuaţiilor diferenţiale raţionare liniare omogene şi raţionare pătratice omogene. Se demonstrează că aceste ecuaţii pot fi integrate folosind soluţiile algebrice ale ecuaţiilor care reprezintă drepte invariante.