Formació professional, instrucció i adoctrinament a l'empresa Segarra (la Vall d'Uixó, Castelló) durant el franquisme = Professional training, instruction and indoctrination at the Segarra company (La Vall d'Uixó -Castelló-) within the Franco period - Andrés Payà Rico (Educació i Història: Revista d'Història de l'Educació)
En el context de les primeres dècades del franquisme, aquest article analitza algunes de les polítiques educatives de marcat accent paternalista portades a terme en l'àmbit laboral per part d'una empresa de calçat a la localitat castellonenca de la Vall d'Uixó. En un clima que conjugava formació professional amb adoctrinament, control i instrucció, els treballadors de l'empresa podien aprofitar-se de les iniciatives educatives que els oferia la fàbrica, entre les quals hi havia l'Escola d'Aprenents Segarra.