CHANGING BUSINESS ENVIRONMENT - Süleyman Açıkalın (Sosyal Ekonomik Araştırmalar Dergisi)
Küresel ekonomik yapı iş dünyasının çevresel koşullarını dönüştürmektedir. Işletmeler hızla değişen çevresel ortama uygun yönetsel politikalar uygulayarak tepki vermektedir. Enformasyon devrimin yaşandığı yeni çağ, küresel anlamda işletme faaliyetlerini yeniden tanımlamaktadır. Dolayısyla küresel teknolojik değişim süreci daha nitelikli ve daha etkin işgücüne olan ihtiyacı artırmaktadır. Geleneksel çalışma yönetemleri ve kuralları günümüz işletmecilik anlayışının gündeminden hızla düşmektedir. Bu çalışmada, uluslararası işletme uygulamaları açısından son gelişmeler irdelenmektedir. Bu bağlamda kültürel farklılıklar ve siyasal riskler uluslararası işletmeler dünyasını etkileyen temel faktörler olarak değerlendirilmektedir.