احتمال فلج ناقص عصب سوم پس از واکسیناسیون کووید-19: گزارش یک مورد - افسانه نادری; حامد رادمهر; محمد علی دیانی; علی صالحی; زهرا نادری بنی; محمد ملک احمدی (مجله دانشکده پزشکی اصفهان)
مقدمه: واکسیناسیون COVID-19 در کنترل همه‌گیری بسیار مهم بود، اما با عوارض مختلفی همراه بوده است. واکنش‌های خفیف شایع شامل ناراحتی و تورم در محل تزریق، کهیر، بثورات پوستی، تب و سردرد می‌باشد. عوارض شدیدتر مورد توجه (Adverse events of special interest) AESI نیز گزارش شده‌اند، مانند فلج عصب صورت، میلیت، ایسکمی و فلج اعصاب جمجمه. . روشها و نتایج : ما یک بیمار ۷۶ ساله با فلج جزئی عصب سوم راست ۲۰ روز پس از دریافت دوز دوم واکسن  COVID-19 را گزارش می‌دهیم. آزمایش‌های آزمایشگاهی و تصویربرداری عصبی هیچ توضیحی برای مشکل بیمار پیدا نکردند. بیمار بدون دارو پیگیری شد و با گذشت زمان، علائم بیمار بهبود یافت. بحث: یک مورد قابل توجه شامل فلج عصب سوم پس از واکسیناسیون 19COVID- بود که به پتانسیل عوارض عصبی اشاره دارد. در حالی که این واکنش‌های شدید نادر هستند، وقوع آنها نیاز به پایش و تحقیقات مداوم برای اطمینان از ایمنی واکسن را برجسته می‌کند. به طور کلی، مزایای واکسیناسیون بیشتر از خطرات آن است، اما آگاهی از عوارض بالقوه برای مدیریت مؤثر بهداشت و درمان ضروری است.