Djelovanje Jugoslavenske radikalne zajednice u doba Banovine Hrvatske (1939-1941) - Krešimir Regan (Studia Lexicographica)
Jugoslavenska radikalna zajednica (JRZ) je od 1935. do 1941. bila vladajuća stranka Kraljevine Jugoslavije. Do 1939. godine njezin rad temeljio se na unitarističkoj, a u razdoblju 1939-1941. na federalističkoj jugoslavenskoj ideologiji. Promjena ideologije uvjetovala je neformalni raspad JRZ-a na slovensku, muslimansku i srpsku frakciju, a ubrzo i raspad srpske frakcije na pristaše federalnoga uređenja Jugoslavije te na pristaše stvaranja velike Srbije.