Кримінальна відповідальність за ухилення від сплати податків: законодавство та міжнародний досвід - Ye. P. Karaban (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право)
Наповнення Державного бюджету України є надзвичайно важливою умовою функціонування економіки держави в умовах воєнного стану. Разом з тим, далеко не всі громадяни виконують встановлений статтею 67 Конституції України обов’язок сплачувати податки і збори в порядку і розмірах, встановлених законом.