İÇ GİRİŞİMCİLİĞİN YENİLİK VE EKİP YÖNETİMİ İLE İLİŞKİSİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA - THE RELATIONSHIP OF THE INTREPRENEURSHIP AND INNOVATION: A RESEARCH ON BANK EMPLOYEES - Feriştah Güner; Celalettin Serinkan (Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi)
Araştırmada bankacılık sektöründeçalışanların iç girişimciliğe verdiği önem düzeyini belirlemek yenilik ve ekipyönetimi ile olan olumlu ilişkisini ortaya koymak amaçlanmıştır. Bu bağlamdaBurdur ve Denizli ilinde bulunan kamu ve özel sektör banka şubelerinde anketçalışması yapılarak çalışanların iç girişimcilik, yenilik ve ekip çalışmasınaeğilimleri çeşitli faktörler açısından incelenmiş ve elde edilen bulgular SPSS15 istatistiksel veri analiz programında değerlendirilmiştir. Araştırmasonuçlarına göre bankacılık sektöründe iç girişimcilik – yenilik ve içgirişimcilik – ekip yönetimi arasında orta düzeyde ilişki saptanırken, yenilik– ekip yönetimi arasında daha anlamlı düzeyde bir ilişki bulunmuştur. Ayrıcayaş, medeni durum ve hizmet süresi gibi değişkenlerin iç girişimcilik, yenilikve ekip yönetimi ilişkisini etkileyen unsurlar olduğu tespit edilirken,cinsiyet ve çalışılan departman gibi değişkenler ile iç girişimcilik, yenilikve ekip yönetimi arasında anlamlı bir ilişkiye rastlanmamıştır