Діяльність представника дрогобицької музичнопедагогічної школи Володимира Салія в контексті сучасного академічного мистецтва: науковий та композиторський аспекти - N. Z. Storonska (Культура України)
Окреслено основні біографічні дані та етапи творчого становлення кандидата педагогічних наук, доцента, композитора, аранжувальника, автора значної кількості публікацій у наукових виданнях Володимира Степановича Салія, а також проаналізовано його наукову  та композиторську діяльність. Він є автором унікальної методики роботи над художнім образом у класі баяна-акордеона в початкових мистецьких навчальних закладах, актуальність якої доведено експериментально, а також автором двох дитячих альбомів для акордеона, музики для дуету (акордеон та бандура), кларнета, двох збірок вокалізів тощо. Здійснено спробу систематизації творів композитора для дітей та юнацтва, які звучать не лише на Дрогобиччині, а й на теренах України та далеко за її межами. Навчально-педагогічний доробок В. Салія внесено до навчальних програм та є у пріоритеті конкурсно-фестивальних імпрез  України.