ПЕРЕДУМОВИ СТВОРЕННЯ ІНФОРМАЦІЙНО-ЛОГІСТИЧНОЇ СИСТЕМИ НА ОСНОВІ МАРКЕТИНГОВОГО ПІДХОДУ - Людмила Гриневич; Станіслав Білоусов; Дмитро Педоренко (Економіка та суспільство)
У статті розглядаються передумови створення інформаційно-логістичної системи на основі маркетингового підходу. Визначено, що сучасні ІЛС повинні інтегрувати маркетингові комунікації для підвищення конкурентоспроможності та задоволення потреб споживачів. Окреслено завдання ІЛС: збір, обробка та зберігання даних, прогнозування попиту, інтеграція з іншими системами, забезпечення конфіденційності та безпеки. Особливу увагу приділено впливу глобалізації, автоматизації логістики, впровадженню прозорих операцій і швидкісної доставки. Зазначено, що маркетинговий підхід створює синергетичний ефект, що базується на узгодженні логістичних і маркетингових процесів, сприяючи створенню доданої цінності. Висвітлено виклики, такі як високі витрати впровадження та необхідність кібербезпеки, запропоновано шляхи їх подолання через навчання персоналу, технічну підтримку і сучасні інструменти захисту даних.