A Pécs 2010 Európa kulturális fővárosa program rendőri biztosítása - Gyula Gaál; Zoltán Hautzinger (Belügyi Szemle)
2006. április 13-án az Európai Unió Miniszterek Tanácsa Pécset, Essent és Isztambult jelölte ki a 2010. évi Európa Kulturális Fővárosainak. A szerzők áttekintést nyújtanak a projekt előkészítésével és megvalósításával kapcsolatos rendészeti tapasztalatokról.