DEMAND OF COMMODITY GROUPS IN TURKEY - Mehmet Arif Şahi̇nli̇ (Sosyal Ekonomik Araştırmalar Dergisi)
Bu çalışmada, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 2002 ve 2011 yılları arasında hesaplanan Hanehalkı Bütçe Anketleri kullanılmıştır. On iki mal grubuna ilişkin fiyat ve harcama esneklikleri, yaklaşık ideal talep sistemi çerçevesinde tahmin edilmiştir. Bu mal grupları gıda ve alkolsüz içecekler; alkollü içecekler ve tütün; giyim ve ayakkabı; konut, su, elektrik, gaz ve diğer yakıtlar; mobilya; ev aletleri ve ev bakım hizmetleri; sağlık; ulaştırma; iletişim; eğlence ve kültür; eğitim hizmetleri, restorant, ev yemekleri ve otel; çeşitli mal ve hizmetler şeklinde sınıflandırılmıştır.