“BOŞLUKLARIN TANRISI” KAVRAMI ÜZERINE BIR DEĞERLENDIRME - Hasan Özalp (Felsefe Dünyası)
Bu makalede tarihsel bir geçmişe sahip olmasına karşın özellikle kuantumaraştırmalarıyla tartışmalara konu olan “boşlukların tanrısı” kavramını ele aldık.Bu amaçla öncelikle kavramın tarihsel gelişimi ve değişimine dikkat çektik. Ayrıcabu kavramın modern bilimle hangi açılardan ilişkilendirildiğini tespit ettik.Sonuçta bu kavramın düşünceye yaptığı olumlu ve olumsuz katkıları klasik teizmaçısından değerlendirmeye çalıştık. İslâm düşüncesinde nasıl algılanabileceğinedair bir öngörü sunduk.