Система державних суб’єктів антикорупційної експертизи нормативно-правових актів в Україні: їх правовий статус та практика діяльності - D. Ye. Sliusar; T. O. Didych (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право)
У статті досліджується система суб’єктів державно-владних повноважень, які проводять антикорупційну експертизу нормативно-правових актів та їх проєктів в Україні. Відзначено актуальність дослідження тематики роботи, наголошено на тому, що вказана проблематика є актуальною як з точки зору юридичної доктрини, так і практики нормотворення в Україні. Проведено критичний аналіз положень Закону України «Про запобігання корупції» (2014 р.), методологічних актів, які стосуються підстав, порядку та наслідків проведення антикорупційної експертизи нормативно-правових актів та їх проєктів в Україні.