Przyjąć innego, przyjąć Boga, przyjąć Boga w innym. Podejście teologiczne i etyczne do gościnności wzajemnej - Ks. Bruno-Marie Duffe (Chrześcijaństwo-Świat-Polityka)
Zjawisko migracji stając się coraz częstszym doświadczeniem Europy i świata jest nie tylko kwestią czysto polityczną czy społeczną, ale dla chrześcijan jest także istotnym zagadnieniem o charakterze etycznym i teologicznym. Autor podejmuje analizę etycznych i teologicznych aspektów migracji, w tym także kwestię prawa/obowiązku gościnności.