KORESPONDENCIJA VLADIMIRA ĆOPIĆA S ISOM KRŠNJAVIM - Stjepan Matković (Senjski Zbornik)
Članak donosi korespondenciju koju je Vladimir Ćopić upućivao Isidoru Kršnjavomu od 1912. do 1923. godine. Uvodni dio teksta donosi pregled biografskih podataka. U fokusu se nalazi Ćopićeva pripadnost mladohrvatskomu pokretu koji je Kršnjavi podupirao. Isto tako ukazuje se da je Ćopić kao student uživao naklonost staroga Profesora. Najveći broj priloga odnosi se na Ćopićevo javljanje iz ruskoga zarobljeništva tijekom Prvoga svjetskog rata. U njima se očituje njegovo raspoloženje i opisuju ponovni susreti s predratnim suradnicima koji su također bili zarobljeni na različitim bojištima. Korespondencija pokazuje da ni Ćopićevo pristajanje uz boljševizam nije narušilo prijateljstvo i njegovo poštovanje prema staromu Kršnjavome.