Construir un objecte portador de sentit i sensacions. Semiòtica d'allò sensible i nous productes - Erik Bertin (Temes de Disseny)
Per al desenvolupament de projectes de màrqueting i publicitat es presenta la utilització d'un instrument metodològic d'arrel semiòtica. S'exposa el treball realitzat per a la creació d'una gamma de productes de la marca de cafè San Marco. Per al desenvolupament d'aquesta gamma s'utilitzen models semàntics generatius. L'ús del denominat "quadrat semiòtic" permet desplegar un repertori de significats acabarà donant lloc a un repertori de productes que permeten enriquir l'oferta de la marca d'una manera coherent, conservant alhora els valors profunds de l'esmentada marca.