Aktuelle offentlige dokumenter i 2016 og 2017 - Per Gunnar Disch (Tidsskrift for Omsorgsforskning)
Tidsskrift for omsorgsforskning presenterer offentlige dokumenter som vi mener det er viktig for både ledere, mellomledere og utøvere i omsorgstjenestene å ha kunnskap om. Eksempler på dette kan være offentlige utredninger (NOU), meldinger til Stortinget, statlige rundskriv, rapporter fra Helsetilsynet og Helsedirektoratet o.l. fra de siste årene. Slike dokumenter gir viktig kunnskap til både planlegging, politisk styring og utøvelse av omsorgstjenestene. Dokumentene vi omtaler her, kan lastes ned fra nettsidene til Helse- og omsorgsdepartementet, Barne- og likestillingsdepartementet, Helsetilsynet og Helsedirektoratet. Tekstene som siteres er i stor grad hentet fra de nevnte nettsidene. Denne artikkelen orienterer om viktige dokumenter som ble presentert i 2016 og 2017.