МОДЕЛЬ СИСТЕМИ ОЦІНКИ РІВНЯ ЗАХИЩЕНОСТІ ІНФОРМАЦІЇ НА ОСНОВІ НЕЙРОМЕРЕЖІ - Yurii I. Khlaponin (Sučasnì Informacìjnì Tehnologìï u Sferì Bezpeki ta Oboroni)
В статті розглядається модель системи оцінки рівня захищеності інформації з застосуванням нейромережі. Сукупність станів захищеності, які відповідають виявленим на об’єкті інформаційної діяльності технічним каналам витоку інформації в певний момент часу, може бути представлена у вигляді динамічних систем. Середовище для нейромережевої системи (НМС) оцінки рівня захищеності інформації представлено у вигляді сукупності дискретно-подійних систем із зв’язаними дискретними технологічними станами захищеності. Запропоновано структуру нейроподібного класифікатора, що реалізує вирішальну функцію оцінки захищеності інформації.