ANKARA KO$ULLARINDA MISIR SU TÜKETIMİNİN TAHMİNİNDE KULLANILABiLE.CEK YÖNTEMLER - Y. Ersoy Yıldırım; Süleyman Kodal (Journal of Agricultural Sciences)
Ankara koşullarında yapılan tarla denemeleri sonucunda mısır bitkisine ilişkin 10'ar günlük bitki su tüketimi değerleri belirlenmiş ve bu değerler iklim verilerinin kullanıldığı 8 ayrı yöntemle tahmin edilen değerlerle karşılaştırılmıştır. Bu yolla mısır için sulama zamanının planlanmasmda kullanılabilecek en uygun bitki su tüketimi tahmin yöntemi belirlenmeye çalışılmıştır. Sonuçta mısır su tüketiminin tahmininde Penman FAO ve Radyasyon FAO yöntemlerinin kullanılabileceği saptanmıştır Ayrıca uygun yöntem için bitki katsayısı ke değerleri hesaplanmıştır.