HASTANELERDE KUYRUK VE RANDEVU SİSTEMİNİN ETKİNLİĞİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA: AFYON DEVLET HASTANESİ ÖRNEĞİ - Atilla Karahan; Koray Gürpınar (Sosyal Ekonomik Araştırmalar Dergisi)
Sağlık hizmetlerinde organizasyonel ilerlemelere rağmen, günümüz hastanelerinde, hastalar hala istenmeyen bekleme süreleri ile karşı karşıya kalmaktadır. Bu bekleme başta doktor bekleme olmak üzere, muayene için bekleme yada bir kaza yada acil durum için kuyrukta bekleme şeklindedir. Bu çalışmada Afyon Devlet Hastanesi’nde kuyruk ve randevu sisteminin etkinliğinin belirlenmesine yöneliktir. Bu amaçla 04.06.2008 – 27.06.2008 tarihleri arasında kuyruk ve randevu sistemini ayrı ayrı uygulayan en yoğun 6 klinikte 5562 hasta üzerine anket uygulaması gerçekleştirilmiştir.Çalışmanın sonucunda hasta kabulleri ile ilgili olarak hem kuyruk, hem de randevu sistemini karma şeklinde uygulayan sistem önerilmektedir.