Cap a un nou model de retail. El disseny integral com a articulador - Rut Martín; Natalia Alonso; Mercè Esteve (Temes de Disseny)
El present article està basat en el projecte The Future of Retail, realitzat per un equip d'alumnes del Màster de Retail Design de l'ELISAVA, dirigit per Carmen Malvar, i Ubiquitous Computing Applications Lab, grup d'investigació de la UPF coordinat per Rafael Pous Andrés, i en investigacions independents posteriors de Mercè Esteve, Natalia Alonso i Rut Martín. En ell s'identifiquen tendències i models de canvi del sector retail com a conseqüència de la integració de la tecnologia a les nostres vides i dels canvis de valors de les noves generacions, en els àmbits social, econòmic i medioambiental.