UNELE PARTICULARITĂŢI ALE INFORMĂRII OPINIEI PUBLICE ASUPRA ACTIVITĂŢII TERORISTE - USM ADMIN (Studia Universitatis Moldaviae: Stiinte Sociale)
Activitatea mijloacelor de informare în masă, orientată spre informarea opiniei publice referitor la evenimentele curente, devine, în societatea contemporană, una de importanţă majoră. Rolul mass-media în prezentarea informaţiei este unul deosebit de important, deoarece, în dependenţă de modul în care se expune o anumită opinie, poate fi creat sau combătut un anumit stereotip. Din acest motiv, în ultimul timp, tot mai frecvent, sunt abordate aspectele de utilizare a mijloacelor de informare în masă în acţiunile de propagandă sau de manipulare a opiniei publice. Mijloacelor de informare în masă le revine un rol deosebit în prevenire şi combatere a terorismului, deoarece adepţii terorismului tind să utilizeze această platformă pentru promovarea propriei ideologii, influenţarea opiniei publice, dar şi înspăimântarea unui cerc larg de populaţie, estimând şi efectele asupra populaţiei ce urmează să survină în urma expunerii în public şi descrierii crimelor comise, a consecinţelor acestora etc. Cuvinte-cheie: mijloace de informare în masă, activitate teroristă, infracţiuni cu caracter terorist, dreptul de a fi informat, combaterea fenomenului terorist, intimidarea populaţiei, instigarea în scop terorist, justificarea publică a terorismului, prevenirea şi combaterea terorismului.