From Latin phytonymy: etymologies of ferula ‘giant fennel’, lolium ‘darnel’, rumex ‘sorrel’ and rūscus ‘butcher’s broom’ - Ranko Matasović (Latina et Graeca)
U ovom se radu predlažu etimologije četiriju latinskih fitonima. Fitonim ferula „divlji komorač, obična firula” izvodi se iz praoblika *feselā, od indoeuropskoga korijena*bhes- „strugati”; za fitonim lolium „ljulj” tvrdimo da potječe iz nekoga neindoeuropskog supstrata iz kojega je i srednjovelški ller „ljulj”; latinski rumex „kiselica” izvodimo iz indoeuropskoga korijena *h1rewg’- „povraćati” i povezujemo s litavskim rūgštỹnė „kiselica” (iz istoga indoeuropskoga korijena); latinski rūscus „veprina” povezujemo sa staroirskim rúsc „kora (drveta)” i izvodimo iz indoeuropskoga korijena *(H)rewH- „derati, guliti”.