Znaczenie wsparcia unijnego w pobudzaniu rozwoju gmin - Joanna Szwacka-Mokrzycka (Polityki Europejskie, Finanse i Marketing)
W artykule przeprowadzono analizę wykorzystania wsparcia unijnego w zakresie projektów infrastrukturalnych realizowanych w gminach: Krzywda, Łuków, Stanin Stoczek Łukowski. Dokonano analizy wykorzystania wsparcia unijnego w badanych gminach oraz oceny ich sytuacji finansowej, w celu zbadania jego wpływu na pozyskiwanie dofinansowania z funduszy unijnych.