ПРАВНА ТЕРМИНОЛОГИЈА СТРАНОГ ЈЕЗИКА: ЗНАЧАЈ И МЕТОДОЛОГИЈА ПРЕДАВАЊА - Наташа Палавестра (Српска правна мисао)
У пословној пракси савременог свијета која је резултат отварања граница, ширења тржишта и великог броја интернационалних компанија, које, дјелујући у различитим послов- ним и правним срединама, наилазе на одређене потешкоће, потре- ба за стручњацима, који, захваљујући познавању страног језика, доприносе бољем пословању и ефикасности све је већа из дана у дан. Циљ овог рада је управо указати на неопходност језичког образовања правника. Такође, овај рад ће се фокусирати на сам начин предавања страног језика у оквиру правног контекста, његову методологију, неопходне материјале, као и учеснике на- ставног процеса, предаваче и студенте.