РОЛЬ ЦИФРОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ У ВДОСКОНАЛЕННІ ОБЛІКУ ТА КОНТРОЛЮ ЗОВНІШНЬОЕКОНОМІЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВ ТОРГІВЛІ - Наталія Кінзерська (Економіка та суспільство)
У статті представлено аналіз зовнішньоекономічної діяльності торгових підприємств. Визначено напрямки підвищення ефективності обліку та контролю зовнішньоекономічної діяльності підприємств торгівлі. Визначено перспективні напрямки використання цифрових технологій у вдосконаленні обліку та управління зовнішньоекономічною діяльністю цифрових торгових підприємств. Впровадження цифрових технологій значно підвищить точність і швидкість проведення зовнішньоекономічних операцій; дозволить знизити витрати, мінімізувати ризики і забезпечити дотримання законодавства, підвищити прозорість, забезпечуючи ефективне управління ланцюгами поставок і покращуючи взаємодію з митними органами та іншими регулюючими органами, що збереже конкурентну перевагу на міжнародних ринках, підвищуючи фінансову стабільність ринку.