Особливості державного фінансового контролю у сфері обігу бюджетних коштів - A. V. Pyrih (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право)
Наукова стаття на підставі вивчення і аналізу позицій науковців, положень нормативно-правових актів висвітлює поняття та ознаки державного фінансового контролю у сфері обігу бюджетних коштів. Актуальність обраної теми полягає у тому, що значення державного фінансового контролю дедалі зростає, оскільки дієве його застосування в управлінні державними фінансовими ресурсами створює необхідні передумови для здійснення в державі ефективної економічної політики. У статті розкриваються такі загальні поняття: державний фінансовий контроль у сфері обігу бюджетних коштів, його ознаки, завдання, функції та форми.