Аналіз демаскуючих факторів абонентського терміналу Starlink та оцінка впливу на якість зв’язку засобів їх маскування від радіоелектронної боротьби противника - О. М. Чекунова; В. В. Чекунов; І. В. Дзюба; С. М. Блащук (Наука і техніка Повітряних Сил Збройних Сил України)
У статті наведено результати дослідження платформи супутникового Інтернету Starlink в умовах бойових дій, а саме аналіз демаскуючих факторів абонентського терміналу Starlink і оцінка впливу на якість зв’язку засобів маскування таких терміналів від радіоелектронної боротьби противника. Дослідження проводились в умовах міської забудови при певних погодних умовах з використанням спостережного приладу “Hikmicro OH-35” для фіксації тепловізійної картини. Проведено вимірювання швидкості з’єднання та зроблено тепловізійні знімки з використанням та без використання засобів маскування антенного пристрою терміналу Starlink для оцінки рівня розвідзахищеності. Визначені додаткові демаскуючі фактори, що мають місце в процесі застосування терміналів Starlink. Надано рекомендації щодо маскування платформи супутникового Інтернету Starlink шляхом використання масок для підвищення рівня їх розвідзахищеності.