Орнаментальність, як художній образ скоропису в національній культурі барокко - Галина Іванівна Павельчак (теорія та практика дизайну)
У статті розглядаються пластичні сторони скорописного письма, яке відноситься до розквіту українського бароко, а саме визначний і стильовий зріз часу, де українська культура підноситься на один з найвищих щаблів розвитку.