Аналіз методів томографічних вимірювань зображення внутрішньої структури об’єктів та їх застосування - Науменко А.М.; Ольшевський І.П.; Спанчак О.В. (Збірник наукових праць Харківського національного університету Повітряних Сил)
Предметом вивчення в статті є аналіз методів томографічних вимірювань зображення внутрішньої структури об’єктів та їх застосування. Метою статті є аналіз методів томографічних вимірювань зображення внутрішньої структури об’єктів та їх застосування. Задача, що вирішується, – обґрунтування доцільного використання томографічних вимірювань, впровадження яких в практику роботи виїзних метрологічних груп дозволять підвищити якість та швидкість виявлення несправностей об’єктів. В статті розглядається: аналіз, загальна методика та методи відтворення образу просторового розподілу фізичної величини у томографічних вимірюваннях. Висновки: на основі аналізу можна зробити висновок, що томографічні вимірювання застосовуються у різноманітних галузях. Силами обслуги виїзних метрологічних груп проводиться повірка приладів та контроль різних параметрів в основу яких можуть бути використані і методи томографічних вимірювань.