Enformasyon Politikalarına Küresel Bir Bakış - Selma Alpay Aslan (Türk Kütüphaneciliği)
20. yüzyılın son on yılının belirleyici karakteristiklerinden biri enformasyon toplumlarının ortaya çıkması olmuştur. Dünyanın dört bir yanında ülkeler, enformasyon çağının yarattığı olanaklardan yararlanabilmek için konumlarını gözden geçirmektedirler. Bu ülkelerin hedefleri aynı olmakla birlikte, yönelimlerinin ardındaki motivasyonlar her zaman aynı değildir ve enformasyon toplumu gelişmelerini uygulamaya sokmak için seçtikleri mekanizmalar önemli farklılıklar göstermektedir.