ДЕМОГРАФІЧНА ХАРАКТЕРИСТИКА МІСТА ДНІПРОПЕТРОВСЬК - Наталія Гусєва; Ольга Суптело (Časopis Socìalʹno-Ekonomìčnoï Geografìï. Часопис соціально-економічної географії)
В статті здійснена демографічна характеристика міста Дніпропетровськ. Проаналізовано в динаміці чисельність населення, питому вагу населення міста в регіоні, темпи росту і темпи приросту населення, коефіцієнти народжуваності, смертності і природного приросту, показники інтенсивності прибуття і вибуття та сальдо міграції тощо. Підраховано та охарактеризовано індекс концентрації населення. Проаналізовано внутрішньоміські відмінності демографічних процесів. Отримані результати відображені картографічно.