Становлення педагогічних технікумів у структурі вищої професійної освіти України в 20-х роках ХХ століття: до історіографії питання - Наталія Вітранюк (Педагогічний дискурс)
У статті аналізуються праці сучасних вітчизняних учених з проблеми становлення та розвитку технікумів як форми надання вищої професійної освіти в Україні в 20-х рр. ХХ ст. Встановлено, що в цей період відбулися кардинальні зміни у вищій освіті, повʼязані з національним піднесенням. Виявлено неоднозначність розгляду цього питання, різноманітність та суперечливість думок, недостатність вивчення проблеми. Більш детальний аналіз показав, що глибокого вивчення потребують питання повʼязані з особливостями організації навчального процесу і змісту освіти у педагогічних технікумах.